68 metų Chisako Kakehi, kuri buvo areštuota praėjusį mėnesį, yra kaltinama tuo, kad prieš metus cianidu nunuodijo savo paskutinį vyrą, 75 metų Isao.

Pranešama, kad ji neigia kaltinimus, kuriuos pateikė Kioto rajono prokurorai, kol kas atsisakantys komentuoti kaltinamąjį aktą.

„Juodąja našle“ praminta Ch.Kakehi, kurios byla kausto visos šalies dėmesį, kaip pranešama, per 10 metų gavo 1 mlrd. jenų (8,5 mln. dolerių) draudimo ir kitų išmokų po savo vyrų ir meilužių mirties.

Ketvirtasis jos vyras Isao Kakehi pernai gruodį namuose staiga susirgo ir ligoninėje buvo konstatuota jo mirtis – praėjus mažiau nei dviem mėnesiams po poros vestuvių.

Policija rado cianido pėdsakų jos namuose ir vieno kambarinių augalų, kuriuos ji maždaug pusmetis po vyro mirties nuvežė į pakartotinio panaudojimo centrą, vazone.

Šalia Kioto esančios Osakos prefektūros policija taip pat tiria Ch.Kakehi draugo Masanori Hondos mirtį 2012 metais. Šio 71 metų vyro kraujyje taip pat buvo rasta cianido pėdsakų.

Po pirmojo vyro mirties dėl ligos 1994 metais, Ch.Kakehi, kaip pranešama, bendravo su daugiau kaip 10-čia vyrų, kurių šeši mirė. Ištekėjusi ji buvo iš viso keturis kartus.

Dauguma jos partnerių buvo pagyvenę ar sergantys. Su daugeliu ji susipažino per pasimatymų agentūras, kuriose, kaip pranešama, nustatydavo sąlygas, kad potencialūs partneriai būtų turtingi ir bevaikiai.

Žiniasklaida spėja, kad ji dažnai turėdavo daugiau nei vieną meilužį tuo pačiu metu.