Šeši asmenys, dirbę Rusijos ambasadoje Podgoricoje, paskelbti persona non grata dėl „veiklos, nesuderinamos su Vienos konvencija dėl diplomatinių santykių“, tviteryje paskelbė Užsienio reikalų ministerija.

Maskva „neribotam laikui“ uždarė konsulatą Podgoricoje, sakoma Rusijos ambasados ​​Juodkalnijoje pranešime. Tai padaryta „dėl Rusijos ambasadai priešiškų Juodkalnijos valdžios veiksmų“, sakoma jame.

Anksčiau Juodkalnija pradėjo tyrimą dėl įtariamo šnipinėjimo, pranešė valstybės kaltintojas, o vietos žiniasklaida teigė, jog nenurodytas skaičius žmonių susijęs su šnipinėjimu Rusijai. Policija atliko kratas kelių žmonių namuose ir kitose vietose. Juodkalnijos prokuratūros atstovo Vuko Radonjičiaus teigimu, asmenys įtariami „nusikalstamos organizacijos kūrimu ir šnipinėjimu“. Niekas neareštuotas, pridūrė jis.

Kadenciją baigiantis šalies ministras pirmininkas Dritanas Abazovičius sakė, kad operacija buvo vykdoma kartu su Juodkalnijos tarptautiniais partneriais, siekiant „apsaugoti nacionalinius interesus“. D. Abazovičiaus teigimu, tai sumažins „pragaištingą įtaką“ Juodkalnijoje.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad policija sulaikė šešis Rusijos diplomatus ir iki 30 Rusijos piliečių, turėjusių laikinus leidimus gyventi, taip pat du Juodkalnijos piliečius, įtariamus dirbus Rusijos žvalgybai.

Neseniai D. Abazovičius lankėsi JAV ir kalbėjo apie Rusijos ir Kinijos „ekonominę ir politinę“ įtaką jo šalyje. Nepaisant istorinių ryšių su Maskva, Juodkalnijos ir Rusijos santykiai atšalo, kai 2017 m. ši Balkanų šalis įstojo į NATO ir prisidėjo prie Vakarų sankcijų Kremliui dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsakytos invazijos į Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją