Policija pradėjo tyrimą dėl nužudymų ir sulaikė įtariamąjį. Bandoma nustatyti išpuolio motyvus, tačiau nusikaltimas kol kas nesiejamas su terorizmu. Nepaisant to, pareigūnai bendradarbiauja su kolegomis iš kovos su terorizmu policijos ir neatmeta jokių versijų.

Policija teigė sulaikiusi 25 metų vyrą, tačiau nepatvirtino žiniasklaidos pranešimų, kad jis kilęs iš Libijos.

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Jonhnsonas pasmerkė pasibaisėtiną nusikaltimą, pareiškė solidarumą su nukentėjusiaisiais ir padėkojo policijos bei greitosios medicinos pagalbos tarnyboms. Kiti šalies politikai taip pat pareiškė užuojautą dėl „Forbury Gardens“ parke nukentėjusių žmonių.

Vidaus reikalų ministrė Priti Patel sakė, kad „tai buvo beprasmis išpuolis prieš žmones, kurie džiaugėsi šeštadienio vakaru leisdami laiką su draugais“.

Anksčiau šeštadienį parke vyko protestas „Juodųjų gyvybės rūpi“ (angl. „Black Lives Matter“), tačiau policija nenustatė, kad renginys galėjo būti susijęs su išpuoliu.

Protesto organizatorė Nieema Hassan feisbuke rašė, kad visi renginyje dalyvavę žmonės buvo saugūs ir nenukentėjo, o renginys baigėsi dar prieš įvykstant nusikaltimui.

Liudininkai matė, kaip šeštadienio vakarą į parką skubėjo du greitosios medicinos pagalbos ir keli policijos automobiliai.

Vienas liudininkas reporteriams pasakojo, kad parke buvo gausu ant žolės besiilsinčių žmonių, o jame vaikščiojęs vyras staiga kažką suriko ir prisiartinęs prie 10 žmonių grupės ėmė juos badyti. Liudininkas matė, kaip į kaklą ir kitas kūno vietas buvo sužaloti trys žmonės.

Po to užpuolikas puolė kitą žmonių grupę ir vienam jų dūrė į kaklą iš nugaros pusės. Netrukus pamatęs, kad žmonės pasileido bėgti iš parko, nusikaltėlis taip pat pasišalino.

Valdžios teigimu, du žmonės gydomi Berkšyro ligoninės reanimacijos skyriuje, Redingo mieste.

Žiniasklaida pranešė, kad policija apieškojo namus, kuriuose, manoma, gyveno įtariamasis.