Berniuko artimieji sakė, kad vaikas nesirgo jokiomis lėtinėmis ligomis.

Berniukas mirė pirmadienį Karališkojo koledžo ligoninėje Londone. Manoma, kad jis yra jauniausias nuo COVID-19 Jungtinėje Karalystėje miręs asmuo.


Antradienį Belgija pranešė, kad šalyje mirė 12 metų mergaitė, kuriai buvo patvirtinta koronavirusinė infekcija. Ši mergaitė kol kas yra jauniausia koronaviruso epidemijos auka Europoje.

Mirusio berniuko Ismailo Mohamedo Abdulwahabo artimieji sakė, kad prieš hospitalizaciją jam „pasireiškė [ligos] simptomai, tapo sunku kvėpuoti“.

„Jam buvo prijungtas dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatas, sukelta dirbtinė koma. Deja, vakar ryte jis mirė“, – antradienį sakė šeimos draugas Markas Stephensonas ir pridūrė: „Esame sugniuždyti.“

Karališkojo koledžo lektorė Nathalie MacDermott sakė: „Nors žinome, kad vaikams rizika sirgti sunkia COVID-19 ligos forma yra mažesnė nei suaugusiems žmonėms, šis atvejis išryškina, kaip svarbu, kad mes visi laikytumės atsargumo priemonių, kad būtų sulėtintas užkrato plitimas Jungtinėje Karalystėje ir visame pasaulyje.“

Antradienį Jungtinė Karalystė pranešė, kad per praėjusią parą nuo koronaviruso infekcijos mirė dar 381 asmuo – tai didžiausias vienos paros aukų skaičius šalyje nuo pandemijos pradžios. Bendras mirties atvejų skaičius šalyje išaugo iki 1 789.

Delfi primena, kad antradienį pranešė sveikatos pareigūnai pranešė, kad Belgijoje mirė 12 metų mergaitė, kuriai buvo patvirtinta koronavirusinė infekcija COVID-19.

Tokio jauno asmens mirtis „yra labai retas atvejis“, sakė vyriausybės atstovas dr. Emmanuelis Andre. Jis pridūrė, kad mergaitės mirtis „mus sukrėtė“.

Iki mirties mergaitė tris dienas karščiavo, o prieš tai jai buvo diagnozuota COVID-19, pažymėjo kitas ministrų kabineto atstovas Stevenas Van Guchtas.

Jokios kitos informacijos apie šį mirties atvejį nebuvo pateikta, įskaitant tai, ar ji neturėjo kokių nors kitų sveikatos sutrikimų.

Tai yra pirma vaiko mirtis nuo COVID-19 Belgijoje. Iš viso šalyje užfiksuoti 705 mirties atvejai, rodo oficialūs duomenys.

Praėjusią savaitę Prancūzija pranešė apie 16 metų mergaitės mirtį nuo koronaviruso didžiajame Paryžiaus regione.

Nors sunkių susirgimo COVID-19 atvejų tarp jaunimo pasitaiko retai, kartais šios grupės atstovai atsiduria reanimacijoje, nurodo JAV sveikatos apsaugos institucijos.

Antradienį Belgijos aukų skaičius, išvakarėse siekęs 513, padidėjo dar beveik 200. Šį vėliausią skaičių sudaro per pastarąją parą užregistruoti 98 mirties atvejai ir dar 94, nustatyti ankstesnėmis dienomis, bet neįtraukti į nacionalinę statistiką, paaiškino E. Andre.

Nedidelėje ES valstybėje, turinčioje 11,4 mln. gyventojų, lig šiol nustatyti 12 775 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Iš šių ligonių hospitalizuoti buvo 4 920, įskaitant 1 021 intensyviosios priežiūros skyriuose atsidūrusį pacientą.

Pasak E. Andre, ligoninės Briuselyje ir dviejose provincijose šalies šiaurėje ir vakaruose susiduria su „sudėtingesne padėtimi“, nes laisvų lovų lieka vis mažiau.