"Julijos Vladimirovnos būklė sunki. Jai paūmėjo stuburo sužeidimas, patirtas per kelių transporto įvykį 2009 metais. Dabar liga labai paūmėjo. Ji prikaustyta prie lovos ir guli, negalėdama pajudėti. Ją būtina apžiūrėti ir rimtai gydyti", - pažymėjo A.Uljachyna spaudos konferencijoje pirmadienį.

Pasak jos, pažeidžiant visus įstatymus ir nepaisant sunkios sveikatos būklės, J.Tymošenko tardoma tiesiog kameroje.

A.Uljachyna pranešė, kad J.Tymošenko mama dabar yra Kijeve.

"Julijos mama laikosi. Ji yra Kijeve", - sakė ji.

J.Tymošenko bus gydoma ne kalėjime, žada V.Janukovyčius

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius antradienį pažadėjo, kad nuteista buvusi premjerė ir opozicijos lyderė Julija Tymošenko per artimiausias dvi dienas bus perkelta iš kalėjimo į vieną ligoninę Kijeve.

"Sveikatos apsaugos sistema kalėjime nepakankama, todėl gydymas turės būti vykdomas medicinos įstaigose Kijeve, ne kalėjime", - nurodė V.Janukovyčius, didėjant susirūpinimui dėl nuteistos politikės sveikatos.

"Tai tikriausiai bus padaryta šiandien arba rytoj", - pridūrė šalies vadovas, kalbėdamas per bendrą spaudos konferenciją su Ukrainoje viešinčia Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite.

Neigia pranešimus dėl blogos sveikatos būklės

Tuo tarpu Ukrainos valstybinė penitenciarinė tarnyba pareiškė, kad informacija apie neva itin sunkią Lukjanovkos tardymo izoliatoriuje laikomos J.Tymošenko sveikatos būklę neatitinka tikrovės.

"Valstybinė penitenciarinė tarnyba praneša, jog pateikta informacija apie neva bejėgišką J.Tymošenko būklę yra iškreipta ir neatitinka tikrovės", - sakoma pirmadienį išplatintame pranešime.

"Atsižvelgdama į paskelbtus J.Tymošenko skundus dėl sveikatos būklės tardymo izoliatoriaus vadovybė nuolat (laikydamasi konfidencialumo) mėgina suteikti kvalifikuotą medicinos pagalbą ( taip pat dalyvaujant jos asmeniniam gydytojui ir medicinos seseriai). Bet, nepaisant to, ji sistemingai atsisako atlikti pasiūlytus patikrinimus, tarp jų laboratorinius ir instrumentinius, o tai pažeidžia medicinos pagalbos gavimo asmenims, esantiems arešte, tvarką", - pabrėžiama pranešime.

J.Tymošenko šalininkai užtvėrė įvažiavimą į tardymo izoliatorių

Maždaug pusšimtis susivienijimo "Jaunoji tėvynė" atstovų susirinko prie Lukjanovkos tardymo izoliatoriaus Kijeve Laisvės dieną (per 2004 metų įvykių Nepriklausomybės aikštėje metines), reikalaudami paleisti į laisvę buvusią Ukrainos premjerę Juliją Tymošenko.

Dėl šio akcijos kalinių vežimo automobiliams negali įvažiuoti į Lukjanovkos tardymo izoliatorių, todėl jau maždaug 10 automobilių stovi važiuojamojoje dalyje vienoje gretimų gatvių. Akcija vyksta taikiai.

Laisvės diena paskirta trečiojo Ukrainos prezidento Viktoro Juščenkos įsaku 2005 metais 2004 metų Oranžinei revoliucijai atminti ir nuo to laiko minima kasmet lapkričio 22 dieną.