"Ji labai sunkios būklės. Dešine koja ji apskritai negali pasiremti. Užvakar jos kūno temperatūra siekė 35,4 laipsnio, ji sveria vos 47 kilogramus", - sakė L. Denisova.

Pasak deputatės, patalpos, kuriose kali buvusi premjerė, nevėdinamos, dėl to J. Tymošenko nustatyta hipoksija, t.y. deguonies badas.

Penktadienį buvusios premjerės advokatas Sergejus Vlasenka sakė, kad jo klientės sveikata stipriai blogėja. Advokatas atrodė nusiminęs po vizito ligoninėje ir teigė radęs J. Tymošenko gulinčią savo palatos vonios kambaryje. S. Vlasenka pasakojo, jog įėjęs į vonią pirmiausia pamanė, kad opozicijos lyderė mirusi. Dvi minutes ji negalėjusi jo atpažinti.

Šeštadienį į ligoninę nebuvo įleista jos duktė Jevgenija, kuri atvyko aplankyti savo motinos.

Sausio 8 dieną 52-ejų opozicijos lyderė paskelbė "pilietinio nepaklusnumo" akciją. Ji atsisakė grįžti į savo palatą, kol iš jos nebus pašalintos dvi stebėjimo kameros. Iš pradžių ji miegojo krėsle ligoninės koridoriuje, o vėliau persikėlė į savo palatos vonios kambarį.

J. Tymošenko kaltinimų nepripažįsta. Jos rėmėjai ir Vakarų šalys teigia, kad jai iškeltos bylos yra politiškai motyvuotos.