JT Žmogaus teisių tarybos 47 narės bendru susitarimu patvirtino peržiūrėtą rezoliuciją, kurios projektą iš pradžių organizacijai apsvarstyti pateikė Afrikos šalys. Projektas pateiktas po Mineapolyje policijos pareigūno įvykdyto George'o Floydo nužudymo.

Pirminis šios savaitės pradžioje pristatyto rezoliucijos projekto variantas buvo griežtas, juo buvo reikalaujama pradėti aukšto lygio tarptautinį tyrimą dėl policijos smurto prieš JAV gyvenančius iš Afrikos kilusius žmones.

Tačiau pastarosiomis dienomis rezoliucijos projekto tonas buvo sušvelnintas, pirmiausia buvo panaikintas raginimas pradėti tarptautinį tyrimą, galiausiai atmestas ir JAV paminėjimas rezoliucijoje.

Tai sukėlė žmogaus teisių grupių pyktį, jos Vašingtoną ir jo sąjungininkus apkaltino, kad šie užsiėmė lobizmu, kad būtų smarkiai perdarytas rezoliucijos tekstas.

Burkina Faso ambasadorius, pristatęs rezoliucijos projektą Afrikos valstybių grupės vardu, teigė, kad projekte padaryta „nemažai pakeitimų“, siekiant „užtikrinti bendrą sutarimą“ dėl rezoliucijos turinio.