Chaoso nuo pat 2011 metų revoliucijos apimta Libija yra viena traukos taškų dešimtims tūkstančių migrantų, daugiausia iš Užsachario Afrikos, kurie iš čia tikisi pasiekti Europą. Pastaraisiais mėnesiais tokių bandymų padaugėjo.

Prieš dvi dienas Libijos pareigūnai vakariniame Gargarešo mieste įvykdė „kovos su narkotikais“ operaciją, kurios metu buvo suimti ir sulaikyti mažiausiai 4 tūkst. migrantų, įskaitant šimtus moterų ir vaikų.

Sekmadienį jūroje sulaikyti migrantai, įskaitant sudaniečius, somaliečius, bengalus ir sirus, buvo išlaipinti vakariniame az Zavijos mieste, iš kur į Europą išplaukia daug migrantų, pranešė JT Pabėgėlių reikalų agentūra (UNHCR).

Migrantai tikriausiai bus nuvežti į kokį nors sulaikytųjų centrą.

Šeštadienį Libijos pakrančių apsaugos pareigūnai sulaikė apie 90 migrantų, tarp jų aštuonias moteris ir tris vaikus, ir sugrąžino juos į Tripolį, nurodė UNHCR. Taip pat buvo paimti dviejų migrantų lavonai, o dar 40 migrantų jūroje dingo.

Šiemet per centrinę Viduržemio jūros dalį iš Tuniso ir Libijos Europą pasiekė maždaug 44 tūkst. žmonių.

Šiais metais iki rugsėjo 25-osios Europos Sąjungos apmokyti ir aprūpinti Libijos pareigūnai sulaikė ir į Libiją sugrąžino per 25 tūkst. žmonių. Mažiausiai 1 369 žmonės žuvo šiemet mėgindami įveikti šį maršrutą, rugsėjo pradžioje pranešė Tarptautinė migracijos organizacija (TMO).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)