Janas Egelandas sakė, kad JT misijai reikalingą „žalią šviesą“ užtikrino Sirijos vyriausybė, ginkluotos opozicijos grupės ir Rusija, kuri paskelbė ketvirtadienį prasidėjusią kovos veiksmų pauzę.

Kalbėdamas Ženevoje J.Egelandas taip pat sakė, kad Rusijos vyriausybė svarsto JT prašymą trims dienoms planuojamas kasdienes 11 valandų pauzes pratęsti ir ketvirtai dienai.

Pasak J. Egelando, JT tikisi organizuoti „kelių šimtų“ kritinės būklės sužeistų ar sergančių žmonių ir jų šeimų evakavimą – arba į vyriausybės kontroliuojamą vakarinę Alepo dalį, arba į sukilėlių kontroliuojamą Idlibo miestą pietvakariuose – ir nugabenti į rytinę Alepo dalį medicininius krovinius.

JT: Rusija nori paliaubų Alepe laikytis iki šeštadienio
.

Rusija, Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, nori paliaubų Sirijos Alepo mieste laikytis iki šeštadienio. Tai ketvirtadienį Ženevoje pranešė JT humanitarinės pagalbos biuras (OCHA). Prieš tai jau Sirijos kariuomenė paskelbė, kad pratęsia paliaubas po 11 valandų kasdien iki šeštadienio, informuoja agentūra AFP.

Humanitarinės paliaubos Alepe prasidėjo ketvirtadienį ir turi trukti nuo 8.00 val. ryto iki 19.00 val. vakaro. Jau nuo antradienio ryto prieš miestą nebuvo vykdomi oro antskrydžiai. Ugnies nutraukimas turi sudaryti sąlygas civiliams pasitraukti iš miesto. Be to, sukilėliai rytinėje miesto dalyje raginami sudėti ginklus. Numatyti aštuoni humanitariniai koridoriai. Anot Rusijos, šeši jų skirti civiliams ir du - sukilėliams, kurie nori pasiduoti.

Rytų Alepą kontroliuoja sukilėliai, vakarinę dalį - vyriausybinės pajėgos. Jau kelias savaites Sirijos vadovybė, remiama Rusijos, mėgina vėl perimti Alepą visiškai į savo rankas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)