JT Regiono humanitarinių reikalų koordinatoriaus Sirijos krizei pavaduotojas Markas Cuttsis taip pat teigė, kad JT siekia padvigubinti reikiamų pagalbos priemonių pervežimų per sieną su Turkija skaičių – nuo 50 sunkvežimių per dieną iki 100.

„Karas dabar pavojingai artėja prie teritorijos, kur daugiau nei milijonas žmonių gyvena palapinėse ir laikinose pastogėse“, – žurnalistams Ženevoje sakė M. Cuttsis.

Jis perspėjo, kad gali įvykti „tikros skerdynės“.

Jau keletą mėnesių besitęsiantis Rusijos remiamų Sirijos vyriausybinių pajėgų puolimas prieš Turkijos remiamus sukilėlius Šiaurės vakarų Idlibe privertė nuo smurto bėgti šimtus tūkstančių žmonių.

M. Cuttsis teigė, kad JT tarptautinės bendruomenės prašo didinti finansavimą nuo 305 mln. eurų iki 462 mln. eurų. Jis tvirtino, kad šiuo metu yra maždaug 342 mln. eurų trūkumas.

Sausį JT į teritoriją pasiuntė 1 200 sunkvežimių su reikalingomis priemonėmis ir atsargomis, vasarį kol kas pasiųsta dar 700 sunkvežimių.

„Realybė yra tokia, kad to paprasčiausiai neužtenka. Vos patenkiname žmonių poreikius, tiekdami tik būtiniausio maisto davinius, palapines, antklodes, žieminius daiktus“, – sakė jis.

M. Cuttsis tvirtino, kad humanitarinės pagalbos darbuotojai yra sukrėsti, buvo apiplėšti kai kurie sandėliai, dėl karinių veiksmų taip pat buvo apgadintos maždaug 77 ligoninės ir kita medicinos infrastruktūra.