Organizacija ketvirtadienį paragino surinkti 71,4 mln. JAV dolerių (67 mln. eurų) dydžio skubios pagalbos sumą, kuri galėtų padėti 250 tūkst. paveiktų asmenų. Nepaisant to, OCHA skaičiuoja, kad parama iš viso gali būti reikalinga beveik 900 tūkst. žmonių. Organizacijos teigimu, visi jie gyvena teritorijose, kurias tiesiogiai paveikė Libiją užgriuvusi audra ir jos sukelti potvyniai.

Tuo metu Pasaulio maisto programa (WFP) nurodė pradėjusi maistu remti daugiau kaip 5 tūkst. dėl stichijos perkeltų šeimų.

„Šie niokojantys potvyniai smogė šaliai, kurioje dėl gilios politinės krizės daugybė žmonių jau buvo atsidūrę desperatiškoje situacijoje“, – pranešime cituojama WFP vykdomoji direktorė Cindy McCain.

Libiją sekmadienį užklupo galinga audra „Daniel“, kuri prieš tai dar praūžė pro Graikiją, Bulgariją ir Turkiją. Kalnuose virš Dernos uostamiesčio sugriuvo dvi užtvankos, iš kurių išsiliejęs vanduo nuplovė nemažą dalį šio miesto. Anot Libijos rytinę dalį prižiūrinčios vyriausybės, žuvo daugiau kaip 5 tūkst. žmonių. Tačiau Dernos meras savo ruožtu tikina, kad vien jo mieste žuvusiųjų gali būti apie 20 tūkst.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją