Nuo praėjusios ataskaitos 2013 metais „nebuvo užfiksuota jokio neigiamo poveikio Fukušimos gyventojų sveikatai, kurį būtų galima tiesiogiai susieti su avarijos nulemta radioaktyviąja apšvita“, sakė JT mokslinio komiteto atominės spinduliuotės poveikiui tirti (UNSCEAR) vadovė Gillian Hirth (Džilian Hirt).

JT pareiškime nurodoma, kad naujausia ataskaita įtvirtino 2013 metų išvadas dėl Fukušimos avarijos nulemtos radiacijos poveikio.

UNSCEAR teigimu, daug didesnis išaiškintų skydliaukės vėžio atvejų skaičius radiacija paveiktų vaikų grupėje tikriausiai yra susijęs su geresne diagnostika.

Per 9 balų žemės drebėjimo ir cunamio sukeltą Fukušimos atominės elektrinės, esančios 220 km į šiaurės rytus nuo Tokijo, katastrofą į orą, žemę ir vandenį pateko daug radioaktyviųjų medžiagų.

Maždaug 100 tūkst. žmonių turėjo palikti savo namus, 19 tūkst. žmonių per drebėjimą ir cunamį žuvo.

Dėl žemės drebėjimo ir cunamio Fukušimos atominėje elektrinėje išsilydė trys reaktoriai. Tai didžiausia branduolinė nelaimė nuo 1986 metų Černobylio katastrofos Ukrainoje, kur taip pat nustatyta daug skydliaukės vėžio atvejų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)