„Būtų gerai, jei taip pasielgtų ir kiti Vakarų politikai“, – penktadienio vakarą citavo jį Vengrijos valstybinė naujienų agentūra MTI. Jis pridūrė, kad tokiu atveju „būtų daugiau vilčių užbaigti karą Ukrainoje“.

„Nemanau, kad reikia daugiau sankcijų paketų“, – S. Lavrovui sakė P. Szijjártó, tai šeštadienį pranešė Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS. Derybos dėl sankcijų visada yra „emocinės, politinės ir ideologinės“, cituojamas P. Szijjártó. Jis pridūrė, kad dėl sankcijų Europa patyrė daugiau žalos nei Rusija.

P. Szijjártó buvo vienintelis aukštas Europos Sąjungos (ES) šalies politikas, per kasmetinį JT susitikimą Niujorke surengęs diplomatines derybas su S. Lavrovu. Ministro pirmininko Viktoro Orbano vadovaujama Vengrija palaiko gerus santykius su Maskva, nepaisydama toliau Rusijos tęsiamo karo Ukrainoje.

Budapeštas tik iš dalies palaiko Rusijai dėl šio karo taikomas ES sankcijas. Kelis kartus ES negalėjo paskelbti sankcijų dėl Vengrijos grasinimų vetuoti sprendimą.

TASS taip pat pranešė, kad P. Szijjártó planuoja spalio mėnesį apsilankyti Maskvoje ir aptarti energetikos problemas su Rusijos vicepremjeru Aleksandru Novaku. Vengrija importuoja iš Rusijos gamtines dujas ir naftą. Budapeštas užsitikrino išimtį naftos importui, kuriam taikomos ES sankcijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją