Pasak Irako pareigūnų, JT Monitoringo, patikros ir inspekcijų komisijos (UNMOVIC) bei Tarptautinės atominės energetikos agentūros ekspertai tikrino mažiausiai devynis objektus visoje šalyje.

UNMOVIC bakteriologinių ginklų ekspertai lankėsi 17 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Bagadado esančiame Abu Graibo (Abu Ghraibo) žemės ūkio koledže. Kita inspektorių komanda tikrino netoliese esantį žemės ūkio tyrimų centrą. Raketų specialistai išvyko už 70 kilometrų į pietvakarius nuo sostinės esančią raketų gamyklą "al-Mu'tasim", o taip pat į "al-Amiriya" įmonę Faludžoje.

Cheminių ginklų ekspertai apsilankė Irako karininio industrializavimo komisijai priklausančioje "al-Qaqaa" įmonėje.

Viena TATENA inspektorių grupė išvyko į pietinį Basros miestą, o kita į Al Tuveitos (Al Tuweitha) kompleksą - pagrindinį Irako objektą, kuriame anksčiau buvo vykdomos branduolinės programos. Mišri specialistų komanda tikrino kelias neįvardytas įmones Basroje.

Už 375 kilometrų į šiaurę nuo Bagdado esančiame Mosulo mieste ekspertai patikrino privačią gamyklą, kurioje yra gaminamas statybinis tinkas. Mosule JT inspektoriai turi savo bazę.

Vienas aukštą postą užimantis valdančiosios Irako partijos "Baath" narys pasmerkė "teroristines" inspekcijas, atliekamas Irako universitetuose ir pareiškė, kad jos daro neigiamą įtaką žiemos sesijos egzaminus laikančių studentų balams.

Irako viceprezidentas Taha Yassinas Ramadanas (Taha Jasinas Ramadanas) antradienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos ketina pradėti karinius veiksmus prieš Iraką nepriklausomai nuo to, kad Bagdadas susitarė su JT pareigūnais dėl glaudesnio bendradarbiavimo su inspektoriais.