Ban Ki-moono kadencija JT generalinio sekretoriaus poste baigiasi gruodžio pabaigoje. Paskutinėje kaip JT generalinio sekretoriaus spaudos konferencijoje jis teigė, kad šiek tiek pailsėjęs sugrįš į Pietų Korėją ir apsvarstys, kaip geriausia padėti savo šaliai.

Pietų Korėjos prezidento rinkimai turėtų būti surengti 2017 metų gruodį. Tačiau rinkimai gali įvykti ir po dviejų mėnesių, nes šalies parlamentas pritarė dabartinės Pietų Korėjos prezidentės Park Geun-hye apkaltai. Politikė kaltinama tuo, kad leido artimai draugei naudotis savo ryšiais. Įtariama, kad 2013 metais Pan Kin Hė tapus prezidente, 60 metų politikės draugė Choi Soon-sil pasinaudojo jųdviejų draugyste, kad darytų spaudimą didžiulėms akcinėms bendrovėms, jog šios aukotų jos valdomiems fondams pinigų, o gautas lėšas panaudodavo asmeninėms reikmėms.

Jei šalies konstitucinis teismas pritars parlamento balsavimui dėl apkaltos prezidentei, ji bus pirmoji demokratinėje šalies epochoje nušalinta Pietų Korėjos prezidentė, o nauji prezidento rinkimai įvyks po 60 dienų. Konstitucinis teismas turi 180 dienų galutiniam sprendimui priimti.

Šį savaitgalį šalyje turėtų vykti dideli protestai. Manoma, kad susirinks didelės minios žmonių ir reikalaus, kad Park Geun-hye atsistatydintų nedelsiant, bei ragins konstitucinį teismą formaliai pašalinti ją iš prezidentės pareigų.