Svetlana Alilujeva gyveno uždarai ir labai retai sutikdavo bendrauti su žurnalistais, rašo newsru.com. Apie savo gyvenimą Ričlende Lana Peters papasakojo per kelis interviu žurnalo „Wisconsin State Journal“ žurnalistui Dougui Moe. Kaip rašo leidinys, J. Stalino dukra glaudėsi mažame vieno kambario butuke. Apie save Svetlana kažkada pasakė: „Aš – vargšė pagyvenusi moteris, gyvenanti iš 700 dolerių, kuriuos gaunu iš valstybės.“

S. Alilujeva į Viskonsiną pirmą kartą atvyko 1970 m., pakviesta garsaus architekto Franko Lloydo Wrighto našlės – Olgivannos (ši neeilinė moteris gimė Juodkalnijoje rusų emigrantų šeimoje, o jos tikras vardas buvo Olga Ivanovna). Tais pačiais metais J. Stalino dukra ištekėjo už F. Wrighto mokinio Williamo Wesley Peterso ir pagimdė dukrą Olgą. D. Moe, kuris kelis kartus kalbėjo su Svetlana paskutiniais mėnesiais prieš jos mirtį, teigimu, nepaisant to, kad santuoka buvo neilga, apie buvusį vyrą ji visada kalbėdavo šiltai.

Žurnalisto teigimu, vieno kambario butuke Svetlana neturėjo net televizoriaus – laisvalaikiu ji mėgdavo siūti, klausytis radijo ir skaityti knygas. Kaip parašė D. Moe, tarp daugybės šeimos nuotraukų S. Alilujevos bute jis nematė nė vieno jos garsiojo tėvo portreto.

Per vieną iš pokalbių paklausta, ar tėvas ją mylėjo, Svetlana atsakė teigiamai, paaiškinusi, kad ji buvo panaši į jo motiną, nes kaip ir močiutė buvo strazdanota ir rusvaplaukė. Kaip pažymėjo S. Alilujeva interviu, J. Stalinas buvo be galo paprastas, labai grubus ir labai žiaurus žmogus. „Jame nebuvo nieko sudėtingo“, – pabrėžė ji.

Korespondentas pasidomėjo, ar dažnai Svetlana galvoja apie tėvą, ir ji nukirto: „Ne. Jis sugriovė mano gyvenimą.“

Interviu S. Alilujeva prisipažino, kad jai patinka gyventi Ričlende, nes miestelyje yra ligoninė ir gerai rūpinamasi pagyvenusiais žmonėmis. D. Moe, kuris paskutinį kartą išsamiai bendravo su vado dukra šių metų rugpjūčio mėn., pasakė, jog ji daug kalbėjo apie pinigus. Svetlana pasakė, jog jai kelia juoką gandai apie tai, kad jos tėvas esą turėjo didžiules sąskaitas Šveicarijos bankuose ir ji paveldėjo tuos milijonus.

„Jis niekam nebūtų palikęs pinigų, net savo vaikams. Jis manė, kad pinigai yra blogis“, – paaiškino Svetlana.

Kaip parašė žurnalistai straipsnyje, rugpjūčio mėnesio pokalbį inicijavo ji pati, pareiškusi, kad tai bus paskutinis jos interviu, nes jos ateitis nėra labai ryški, o sveikata vis blogėja. Interviu Svetlana Alilujeva užsiminė apie savo dukterį Olgą. Pareiškusi, kad ji greit atvyks jos aplankyti, Svetlana pasakė, jog dukra yra labai dosnus ir geras žmogus. Svetlana paprašė šį pokalbį paskelbti tik po jos mirties.

Kaip prisimena D. Moe, paskutinį kartą J. Stalino dukra jam skambino lapkričio 13 d., tačiau apsikeitus nereikšmingomis frazėmis, pokalbis greitai baigėsi.