Šis jau antras stebuklingas išgijimas įvyko praėjus vos kelioms savaitėms po Jono Pauliaus II beatifikavimo apeigų, kurios vyko praėjusių metų gegužės 1 dieną ir atvėrė kelią link jo paskelbimo Katalikų Bažnyčios šventuoju; apeigose tada dalyvavo beveik milijonas tikinčiųjų.

Jono Pauliaus II beatifikavimas tapo įmanomu Vatikanui, po ne vienerius metus trukusio tyrimo, patvirtinus šio popiežiaus užtarimui priskiriamą pirmąjį stebuklą - prancūzų vienuolės Marie Simon-Pierre išgijimą nuo Parkinsono ligos, praėjus dviem mėnesiams nuo Jono Pauliaus II mirties; visą tą laiką ji meldėsi už popiežių.

Katalikų Bažnyčia stebuklingais pripažįsta tuos išgijimus, kurie įvyksta akimirksniu, yra negrįžtami ir neturi moksliško paaiškinimo.

Pasak laikraščio "Panorama", antrasis stebuklas, kurio detalės neskelbiamos, buvo atrinktas iš keturių, kuriuos užregistravo vienas Karolio Wojtylos kanonizavimo iniciatorių monsinjoras Slawomiras Oderis.

"Panorama" rašo, kad Vatikano Šventųjų skelbimo kongregacijos ekspertai turti patvirtinti šį stebuklą, ir, jeigu jis bus pripažintas, popiežius bus paskelbtas šventuoju per ateinančius 12 mėnesių.

Vatikano atstovas Federico Lombardi šį pranešimą komentuoti atsisakė ir pridūrė, kad stebuklą gali patvirtinti tik kongregacija savo dekretu.