Mokslininkų teigimu, antikūnai ir imuninės sistemos ląstelės aštuonių „Johnson & Johnson“ vakcina paskiepytų žmonių kraujyje sėkmingai neutralizavo delta atmainos koronavirusą.

Dar vienas tyrimas su 20 pacientų baigėsi panašiai – „Johnson & Johnson“ vakcina apsaugojo juos nuo delta atmainos, kuri pirmiausiai buvo nustatyta Indijoje.

Duomenys buvo įkelti į „bioRxiv“ – interneto svetainę nepublikuotiems moksliniams straipsniams, kur autoriai gali greitai pristatyti kolegoms savo atradimus ir sulaukti grįžtamojo ryšio iki teikiant straipsnius moksliniams žurnalams.

„Manome, kad mūsų vakcina suteikia ilgalaikę apsaugą nuo COVID-19 ir neutralizuojančiai veikia prieš delta atmainą“, – teigė „Johnson & Johnson“ mokslo direktorius Paulas Stoffelsas.

Janssen Reserach & Development“ vadovas Mathai Mammenas tvirtino, kad „aštuonių mėnesių duomenys“ rodo, jog „Johnson & Johnson“ vakcina „sukuria stiprų neutralizuojantį antikūnų atsaką, kuris nesilpnėja, o atvirkščiai – su laiku matome sustiprėjimą“.

Delta atmaina balandį ir gegužę nusiaubė Indiją ir išplito visame pasaulyje. Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras prognozuoja, kad iki vasaros pabaigos apie 90 proc. naujų COVID-19 atvejų gali sukelti delta atmaina.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)