Apie tai Jungtinės Karalystės gynybos ministerija trečiadienį pranešė socialiniame tinkle „X“ skelbiamoje kasdien atnaujinamoje žvalgybinės informacijos suvestinėje.

Į atnaujinto valstybinio istorijos egzamino temas įtraukti „Krymo susijungimas su Rusija“ ir „Specialioji karinė operacija“ Ukrainoje. Rusijos parlamentas mokymo programą patvirtino praėjusiais metais.

Vienas iš elementų – „Gyvenimo saugumo pagrindai“ – skirtas vyresniųjų klasių moksleiviams ir apima bazinio karinio rengimo modulį. Į jį bus įtrauktas elgesys su Kalašnikovo automatu, rankinių granatų naudojimas, bepiločių orlaivių valdymas ir pirmoji pagalba mūšio lauke.

„Naująja mokymo programa siekiama trijų tikslų: indoktrinuoti mokinius, kad jie suprastų Kremliaus „Specialiosios karinės operacijos“ loginį pagrindą, įskiepyti jiems karinę mąstyseną ir sutrumpinti mokymo terminus, sutaupant laiko per tolesnę mobilizaciją ir dislokavimą“, – rašoma suvestinėje.

Pažymima, kad bepiločių orlaivių operacijų įvedimas rodo jų didėjančią svarbą mūšio lauke ir pamokas, išmoktas apie šias sistemas tiesiogiai iš karo Ukrainoje.

Pasak „Ukrinform“, JK gynybos ministerija anksčiau pranešė, kad Rusijos žvalgybos tarnybos naudoja kenkėjišką programinę įrangą „Infamous Chisel“, nukreiptą prieš Ukrainos kariuomenės naudojamas programas, siekiant pavogti karinę informaciją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)