D. Trumpas ėmėsi teisinių veiksmų prieš Christopherio Steele'o įmonę „Orbis Business Intelligence“, tačiau Aukščiausiojo Teismo teisėja Karen Steyn pareiškė neradusi „įtikinamų priežasčių“ teisme nagrinėti D. Trumpo ieškinį.

Savo sprendime ji parašė, kad ieškinys dėl duomenų apsaugos „būtų žlugęs“.

Teisėja atmetė ir D. Trumpo reikalavimą sumokėti kompensaciją, pareiškusi, kad paskelbus dosjė jis daugelį metų nebandė apginti savo reputacijos JK teismuose.

Vadinamasis Steele’o dokumentas sukėlė politinę audrą, kai buvo paskelbtas prieš pat D. Trumpo inauguraciją 2017 m. sausį. Jame buvo pateikta nepatikrinta ir prieštaringa informacija apie D. Trumpą ir Rusiją, respublikonas ne kartą ją neigė, įskaitant kaltinimus nederamu seksualiniu elgesiu.

Dokumente buvo tvirtinama, kad D. Trumpą „sukompromitavo“ Rusijos saugumo tarnyba FST ir kad Maskva turėjo vaizdo įrašų, užfiksavusių jį su prostitutėmis per kelionę į Rusijos sostinę 2013 metais.

Jame taip pat buvo teigiama, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „bent penkerius metus rėmė ir vadovavo“ operacijai, kad padėtų iškelti D. Trumpą kandidatu į prezidentus.

Kai kurie kaltinimai paskatino JAV specialiojo prokuroro Roberto Muellerio tyrimą, pasibaigusį 2019 m. išvada, kad Rusijos vyriausybė kišosi į 2016 m. rinkimus, bet neradusį jokių susimokymo su D. Trumpo komanda įrodymų.

D. Trumpas ne kartą kaip „suklastotą“ pasmerkė „Buzzfeed“ nutekintą „Steele‘o dosjė“. „The New York Times“ nerado įrodymų, kurie patvirtintų daugelį šių teiginių. D. Trumpas tvirtino, kad „Orbis“ neteisėtai įgijo jo asmens duomenis, ir prašė kompensacijos už „rimtą kančią ir žalą reputacijai“. Bendrovė tvirtino nesanti atsakinga už dosjė paskelbimą.

Dokumentą, parengtą prieš D. Trumpo pergalę per rinkimus 2016 m., kai jis įveikė demokratę Hillary Clinton, užsakė Demokratų partijos konsultantai. 2022 m. D. Trumpas Jungtinėse Valstijose padavė į teismą H. Clinton, Demokratų partijos lyderius ir Ch. Steele'ą, vadovavusį JK slaptosios žvalgybos tarnybos, žinomos kaip MI6, Rusijos skyriui.