Visi šie kariuomenės naujokai, kilę iš įvairių visuomenės sluoksnių, dalyvavo „sunkioje“ penkių savaičių programoje, kuri, ministerijos teigimu, juos „iš civilių gyventojų pavertė kariais“.

JK ir devynios šalys partnerės – Kanada, Australija, Naujoji Zelandija, Norvegija, Suomija, Švedija, Danija, Lietuva ir Nyderlandai – praėjusių metų birželį pradėjo iniciatyvą, skirtą naujiems Ukrainos ginkluotųjų pajėgų savanoriams.

Pagal JK vadovaujamą mokymo programą, pavadintą operacija „Interflex“, naujokai, kurie anksčiau turėjo mažai arba iš viso neturėjo karinės patirties, įgijo įvairių naujų įgūdžių, įskaitant elgesį su ginklais, pirmąją pagalbą mūšio lauke ir patruliavimo taktiką.

„Ukrainos naujokų, atvykstančių į JK iš įvairių visuomenės sluoksnių mokytis kovoti kartu su britų ir tarptautinėmis pajėgomis, ryžtas ir atsparumas yra labai vertingi“, – sakė JK gynybos sekretorius Benas Wallace‘as. – JK ir mūsų tarptautiniai partneriai ir toliau teiks šią gyvybiškai svarbią paramą, padedančią Ukrainai gintis nuo Rusijos agresijos, tiek, kiek reikės“.

Iš pradžių JK pasisiūlė apmokyti iki 10 000 Ukrainos karių kovinių įgūdžių, remiantis baziniu JK karių mokymu.

Dabar ši programa pratęsta ir, pasak JK gynybos ministerijos, iki 2024 metų planuojama apmokyti apie 30 000 naujokų. Ji teigė, kad žvalgybos duomenys parodė, jog šie mokymai „labai pagerino Ukrainos kovinį efektyvumą“.

„JK ginkluotosios pajėgos palaiko glaudžius ryšius su Ukraina, siekiant tobulinti ir plėtoti kursą, skirtą įgūdžiams, kurių labiausiai reikia mūšio lauke“, – pridūrė ministerija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją