Jis pranešė parlamentui, kad po incidento JK laikinai sustabdė patruliavimą ir išreiškė savo susirūpinimą Rusijos gynybos ministrui Sergejui Šoigu.

Anot B. Wallace’o, prie „neginkluoto orlaivio „RC-135 Rivet Joint“ priartėjo“ du rusų naikintuvai „SU-27“, vienas iš jų „paleido raketą netoli „RC-135 Rivet Joint“, už matomumo zonos ribų“.

Rusija tvirtino, kad įvyko techninis gedimas. B. Wallace’as nurodė, jog JK atnaujino patruliavimą. Dabar patruliuojančius lėktuvus lydi naikintuvai, pridūrė jis.

„JK gynybos ministerija šia informacija pasidalijo su sąjungininkais, o po konsultacijos atnaujintas įprastas patruliavimas, bet dabar patruliuojantį lėktuvą lydi naikintuvas.

Visi mūsų veiksmai yra atliekami atsižvelgiant į regione tebevykstantį konfliktą ir vadovaujantis tarptautine teise.

Palankiai vertiname Rusijos pripažinimą, kad incidentas nutiko tarptautinėje oro erdvėje. JK reguliariai siunčia „Rivet Joint“ į tarptautinę oro erdvę virš Juodosios jūros nuo 2019 m. ir toliau tai darys“, – sakė B. Wallace’as.

JK gynybos sekretorius pareiškimą apie Ukrainą parlamente padarė sugrįžęs iš Vašingtono, kur susitiko su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) gynybos sekretoriumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją