Kaip skelbia šalies spauda, pasirodo, kad specialiąsias tarnybas į „Portcullis House“ atvijo vieno ministro padėjėjo neapdariai paliktas neįkrautas „iPad“ planšetinis kompiuteris. Iš pradžių pareigūnai sakė, kad pastatas evakuojamas dėl „įtartino paketo“, ir atsisakė suteikti daugiau informacijos.

Šis pastatas stovi virš „Westminster Underground“ metro stoties, kuri taip pat buvo uždaryta, ir su pagrindiniais parlamento rūmais yra sujungtas požeminiu tuneliu.

Tačiau vėliau pareigūnai pranešė, kad į pastatą saugu grįžti, nes pranešimas apie įtariamą bombą nepasitvirtino. Taip pat pranešta, kad visas sujudimas kilo dėl vyriausybės nario Nicko Boleso padėjėjo palikto kompiuterio. Šis visą situaciją su humoru pakomentavo socialiniame tinkle „Twitter“: „Puiki pirma mano asistento darbo diena! Visas „Portcullis House“ evakuotas išsigandus dėl jo „iPad“.

D. Cameronas: islamistai Britanijos neįbaugins

Jungtinė Karalystė nebus įbauginta po to, kai „Islamo valstybės“ (IS) kovotojai įvykdė egzekuciją dar vienam įkaitu laikytam amerikiečiui, parlamento nariams pirmadienį sakė Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas, skelbia BBC.

IS kovotojai paskelbė vaizdo įrašą, kuriame kaukėtas vyras stovi šalia nukirsdintos galvos. Baltieji rūmai patvirtino, kad auka – Abdula Rahmanas Kassigas, prieš atsiversdamas į islamą, buvo žinomas Piterio vardu. Be kita ko, vaizdo įraše demonstruojamos dar 18 Sirijos karių galvos.

26-erių A. R. Kassigas buvo pagrobtas 2013 metų spalį Rytų Sirijoje. Jis buvo įkūręs organizaciją, kuri tiekė atsargas pabėgėlių stovykloms Sirijoje.

Tai jau penktas Vakarų įkaitas, kuriam IS kovotojai, kontroliuojantys dideles Sirijos ir Irako teritorijas, įvykdė egzekuciją.

Britanijos premjeras islamistus apibūdino „liguistais teroristais“ ir pažadėjo, kad jie bus sužlugdyti.

„Mes nebūsime įbauginti šių liguistų teroristų. Jie bus įveikti ir susidurs su tikru teisingumu, kurio nusipelnė“, – tikino D. Cameronas.

Premjeras pranešė, kad per dvi savaites bus priimti nauji įstatymai, nukreipti į Britanijos piliečių, keliaujančių papildyti islamistų gretas, sulaikymus.

Policijos pareigūnams bus suteiktos teisės konfiskuoti pasus, sulaikyti įtariamuosius nuo išvykimo ir neleisti jiems grįžti į Jungtinę Karalystę.

Britanijos vidaus reikalų sekretorė Theresa May teigė, kad A. R. Kassigo nužudymas ir neseniai įvykdytas išpuolis Kanados parlamente primena apie „mirtiną terorizmo grėsmę namuose ir užsienio šalyse“.