Konflikte tarp sukilėlių husių ir tarptautinės visuomenės pripažintos vyriausybės koalicija remia pastarąją.

Žmogaus teisių gynėjai ne kartą yra pasmerkę karių, dalyvavusių koalicijos operacijose, veiksmus ir kaltino juos dėl civilių žūties per antskrydžius.

Paryžiuje įsikūrusios paramos organizacijos „Gydytojai be sienų“ duomenimis, 19 žmonių žuvo per antskrydį prieš vieną iš ligoninių, priklausančių nekomercinei medicinos humanitarinei organizacijai.

„Gydytojai be sienų“ užsiminė apie planus evakuoti savo darbuotojus iš šešių ligoninių, esančių šiaurinėje Jemeno dalyje.

Šeštadienį paaiškėjo, kad JAV sumažino skaičių patarėjų, padėjusių Saudo Arabijai planuoti operacijas, ir išvedė iš Saudo Arabijos karius, koordinavusius Rijado operacijas Jemene.

Nemaža dalis personalo Saudo Arabiją paliko birželį. Jungtinių Valstijų karinių jūrų pajėgų duomenimis, dabar paramą koordinuoja penki JAV kariai, kai tuo tarpu anksčiau šis skaičius vykdant koalicijos operacijas Jemene siekė 45.

Nors ir sumažinusios savo karių, padedančių Rijadui, skaičių, JAV žada ir toliau teikti paramą Saudo Arabijai vykdant operacijas Jemene.

JAV ne kartą ragino koaliciją veikti atsargiau, siekiant išvengti aukų tarp taikių Jemeno gyventojų.