Pasak ministro, prezidentas išskrido į Rijadą kartu su Saudo Arabijos karaliumi Salmanu.

„Kol kas negrįš, tik kai padėtis nusistovės“, – atsakė R. Yasinas į klausimą, ar A. M. Hadi grįš į karo niokojamos šalies pietinį miestą Adeną, kuriame jis pastarąją savaitę gyveno.

Tuo tarpu iš Jemeno sostinės Sanos pranešama, kad iš šio miesto evakuota mažiausiai 200 JT darbuotojų, taip pat užsienio ambasadų bei firmų tarnautojai, kai Arabų koalicija ėmėsi bombardavimo kampanijos prieš šiitų kovotojus, pranešė humanitarinės pagalbos tarnybos.

Ginklų sandėlyje griaudėjo sprogimai

Didžiausiame Adeno arsenale šeštadienį nugriaudėjo sprogimai, kai į sandėlius įsiveržė daugybė prisiplėšti ketinusių žmonių; žuvo mažiausiai devyni, nurodė sveikatos pareigūnas.

„Lig šiol ištraukėme devynis apanglėjusius lavonus“, – sakė Sveikatos departamento direktorius Al-Kheder Lassouar.

„Turime informacijos, kad viduje yra daugiau lavonų, kurių dar negalėjome pasiekti“, – pridūrė jis, dar paaikšinęs, kad sprogimai prasidėjo plėšikautojams įsibrovus į vidų.

Po sprogimų į pietų Jemeno dangų kilo liepsnos ir dūmai, pasakojo liudininkai.

Naujienų agentūros „Reuters“ korespondentas savo akimis matė ugnį ir sprogimus Džabal Hadido komplekse, esančiame netoli gyvenamųjų ir komercinių pastatų.

Šiuose sandėliuose plėšikauta pastarosiomis dienomis, kai šiitų husių kovotojai kaunasi su prezidentui Abdrabuh Mansourui Hadi ištikimomis pajėgomis dėl šio didžiausio pietuose miesto kontrolės.