Įraše girdėti, kaip eksprezidentas šiurena popieriaus lapus ir sako: „Tai labai konfidencialu.“

D. Trumpas atmeta jam pateiktus federalinius kaltinimus dėl netinkamo tvarkymosi su įslaptintais dokumentais.

Maždaug dviejų minučių trukmės garso įrašą pirmasis paskelbė transliuotojas CNN. Anot stoties, jis buvo užfiksuotas 2021 metų liepą per interviu, kurį D. Trumpas davė asmenims, padedantiems rašyti buvusio jo personalo vadovo Marko Meadowso memuarus.

Įraše girdėti D. Trumpas, sakantis „štai šie dokumentai“ ir kalbantis apie vieną iš jų, kurį eksprezidentas pavadina „labai konfidencialiu“.

Federaliniai prokurorai remiasi šiuo įrašu kaltinamajame akte D. Trumpui.

Prokurorai teigia, kad buvęs JAV prezidentas du kartus parodė įslaptintus dokumentus asmenims, neturintiems teisės su jais susipažinti.

D. Trumpui buvo pateikti 37 kaltinimai, susiję su įslaptintų dokumentų laikymu ir trukdymu vyriausybei juos susigrąžinti. D. Trumpas neigia, kad yra įvykdęs kokią nors nusikalstamą veiką ir savo ruožtu tvirtina, jog visi jo iš Baltųjų rūmų pasiimti dokumentai buvo išslaptinti.

Garso įraše, kurį pirmadienį išplatino CNN ir „The Washington Post“, girdėti, kaip D. Trumpas apibūdina dokumentą, kuriame, anot jo, galimai kalbama apie Irano užpuolimą. „Jis sakė, kad aš norėjau užpulti Iraną. Argi tai nenuostabu?“ – įrašo pradžioje pareiškia D. Trumpas.

„Turiu didžiulę krūvą dokumentų (...) Pažiūrėkite“, – nurodo D. Trumpas.

„Matote, aš, kaip prezidentas, galėjau jį išslaptinti“, – kalba buvęs JAV vadovas ir priduria, kad dabar to padaryti nebegali.

Praėjusią savaitę interviu stočiai „Fox News“ D. Trumpas paneigė, kad parodė įslaptintus dokumentus asmenims, neturėjusiems teisės su jais susipažinti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją