Toliau 71 metų JAV diplomatijos vadovas, kuris yra prisiekęs dviratininkas, bus gydomas Bostone.

JAV valstybės sekretorius susižeidė Sjonzjė Prancūzijoje, netoli Šamoni Prancūzijos Alpėse. Incidentas įvyko maždaug 9 val. 40 min. (10 val. 40 min. Lietuvos laiku), sakoma pareiškime.

„Greitosios pagalbos medikai ir gydytojas buvo įvykio vietoje su sekretoriaus kortežu to nelaimingo atsitikimo metu“, – sakoma jame ir nurodoma, kad J. Kerry būklė „stabili“ ir kad jis „nebuvo praradęs sąmonės“.

Neaišku, kiek laiko jis gulės ligoninėje ir kaip tai galėtų paveikti dabartinę J. Kerry kelionę į keturias valstybes.

Šeštadienį J. Kerry Ženevoje surengė derybas su kolega iš Irano Mohammadu Javadu Zarifu, stengdamasis užsitikrinti susitarimą branduoliniu klausimu iki birželio 30-osios termino.

Nors ir buvo numatoma, antrą dieną derybos nevyko, nes Teheranas atmetė svarbų Vakarų reikalavimą dėl inspekcijų branduoliniuose objektuose.

J. Kerry taip pat planavo vėliau sekmadienį nuvykti į Madridą susitikti su Ispanijos karaliumi bei premjeru, o paskui dvi dienas Paryžiuje dalyvauti tarptautinėje konferencijoje dėl kovos su „Islamo valstybe“ (IS).

J. Kerry per diplomatines keliones dažnai važinėjasi dviračiu. Kovo pabaigoje ir balandžio pradžioje, per pasaulio galių ir Irano diskusijas Lozanoje Šveicarijoje, jis kelis kartus per pertraukas buvo išsirengęs pasivažinėti.