Smarkus vėjas, kurio gūsių greitis JAV sostinėje siekė 76 kilometrus per valandą, o temperatūra nuo 21 laipsnio Celsijaus nukrito iki minus 6 laipsnių, nurodė Nacionalinė orų tarnyba.

Pasak meteorologų, smarkiausių vėjo gūsių greitis gali siekti 89 kilometrus per valandą, todėl prognozuojama „žala medžiams ir elektros linijoms ... Sunkumai vairuojant aukštas transporto priemones.“

Kapitolijus, kuriame per retą incidentą elektra buvo dingusi apie pusvalandį, buvo ne vienintelis pastatas, kurį paveikė šis šaltos oro masės įsiveržimas.

„Šviesos gęsta Fort Belvaro rajone po smarkių vėjo gūsių. Meldžiuosi, kad spėčiau pagaminti vakarienę, jeigu pas mus dings elektra!“ – socialiniame tinkla „Twitter“ rašė vartotoja Rachel Morales.

Tuo tarpu Elanit Jakabovics savo žinutėje nurodė: „(Šviesa) mirga Vest Ende; išsijungė gatvių apšvietimas. Elektra čia NIEKADA nedingsta. Pirmasis mirgėjimas per daugelį metų.“

Smarkūs vėjai dar labiau pablogino padėtį regione, ką tik pradėjusiame atsigauti po itin šaltos ir ilgai užsitęsusios žiemos.

Komunalinių paslaugų bendrovės pranešė, jog Vašingtone ir jo apylinkėse daug kur dingo elektra.

Apie 22 val. vietos (ketvirtadienį 4 val. Lietuvos) laiku bendrovė „Pepco“ nurodė, kad daugiau nei 1 900 jos vartotojų dar neturėjo šviesos. Anksčiau elektra buvo dingusi beveik 5 000 vartotojų.

Sostinės priemiesčius Šiaurės Virdžinijoje aptarnaujanti elektros tinklų bendrovė „Dominion Power“ informavo, kad dėl vėjo be elektros liko daugiau nei 38 tūkst. jos vartotojų, o „Baltimore Gas and Electric“ informavo, kad šviesa dingo apie 20 tūkst. vartotojų namuose sostinės priemiesčiuose Merilande.