Kaip pranešė Pentagonas, kariai padės ir apmokys Irako karius. JAV prezidentas Barackas Obama tokį sprendimą priėmė po Bagdado vyriausybės prašymo.

Išplatintame pranešime nurodoma, kad JAV kariai apmokys devynias Irako kariuomenės ir tris kurdų pešmergų brigadas. Valstijų kariuomenė Irake taip pat įkurs du "konsultacijų ir asistavimo operacijų centrus".

Pabrėžiama, kad JAV kariai nedalyvaus karinėse operacijose, tačiau treniruos, dalysis patarimais ir padės Irako saugumo pajėgoms.

Baltieji rūmai taip pat kreipėsi į Kongresą su prašymu paremti vykstančias operacijas Irake ir Sirijoje bei skirti 5,6 mlrd. dolerių paramą.

B. Obamos administracija tikino, kad pagrindinis šalies tikslas galutinai sunaikinti IS kovotojus, kontroliuojančius dideles teritorijas Irake ir Sirijoje.

JAV vadovaujama koalicija Irake prieš islamistus surengė daugiau nei 400 oro antskrydžių, Sirijoje - daugiau nei 300.

Nors smūgiai iš oro sunaikino šimtus radikaliosios grupuotės šarvuočių ir keletą karinių bazių, tačiau islamistai toliau tęsia savo kampaniją šalyse įkurti kalifatą.

Irako Anbaro provincijos pareigūnai praėjusią savaitę pranešė, kad IS kovotojai nužudė mažiausiai 322 sunitų genties narius, bandžiusius pasipriešinti džihadistams.