„Toliau mažiname savo civilių dalyvavimą Kabule, atsižvelgdami į besivystančią saugumo padėtį“, – žurnalistams sakė Valstybės departamento atstovas Nedas Price'as.

„Šis prezidentas viršiausiu prioritetu laiko užsienyje tarnaujančių amerikiečių saugumą“, – pridūrė N. Price'as, turėdamas galvoje JAV prezidentą Joe Bideną, įsakiusį išvesti amerikiečius karius iš Afganistano, kur jie buvo laikomi beveik 20 metų.

Departamento atstovas teigė, kad JAV ambasada Kabule toliau dirbs savo dabartinėje būstinėje ir „toliau vykdys prioritetines funkcijas“. Vis dėlto jis nepaneigė pranešimų, kuriuose keliama prielaida, jog šis darbas gali būti perkeltas į Hamido Karzai tarptautinį oro uostą.

Pasak N. Price'o, Jungtinės Valstijos pradės organizuoti kasdienius skrydžius, siekiant evakuoti vertėjus afganistaniečius ir kitus asmenis, padėjusius Jungtinėms Valstijoms ir dabar bijantiems dėl savo gyvybių, vis daugiau Afganistano teritorijų užimant Talibanui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)