Teisingumo departamentas paskelbė išsamias taisykles, kurios buvo pristatytos po to, kai Kongresas 2022 m. birželį priėmė J. Bideno remiamą Saugesnių bendruomenių aktą (angl. Safer Communities Act), taip reaguojant į šalyje stebimus didžiulius mirčių nuo šaunamųjų ginklų skaičius. Naujųjų taisyklių taikinyje yra įstatymo spragos, kurios leidžia ginklų pardavėjams išvengti licencijų gavimo tvirtinant, kad jų vykdomi pardavimai neatneša pelno arba yra itin maži.

Negana to, griežtinamos taisyklės kolekcininkams, kurie perka ir parduoda ginklus, bei nepasisekusiems ginklų prekeiviams, kurie parduoda savo inventorių.

Tokiu būdu, anot Teisingumo departamento, siekiama, kad daugiau ginklų pardavėjų tikrintų potencialius pirkėjus ir peržiūrėtų jų duomenis nacionalinėje bazėje, jog būtų galima atmesti nusikaltėlius ar kitus asmenis, kuriems dėl kokių nors priežasčių negalima disponuoti ginklais. Taisyklės taip pat leidžia vyriausybei geriau sekti registruotus ginklus, kai keičiasi jų savininkai.

Remiantis nevyriausybinės organizacijos „Gun Violence Archive“ skaičiavimais, praėjusiais metais JAV ginklai nusinešė 44 374 gyvybes.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją