Pūga, kuri užklupo Niujorką ir kitus rajonus, dar su baime prisimenančius spalį siautusią "superaudrą" "Sandy", į visą Naująją Angliją atnešė iki 91,5 cm sniego, o uraganiniai gūsiai supustė didžiules pusnis.

Iki sekmadienio vakaro pūga nuslinko į šiaurę, į Kanadą, kur siautė trijose provincijose.

Tačiau JAV šiaurinių lygumų link juda nauja pūga, sekmadienį perspėjo Nacionalinė meteorologijos tarnyba. "Didelė žiemos audra sekmadienį-pirmadienį atneš gausų sniegą ir stiprius vėjus (į teritoriją) nuo Kolorado šiaurės rytų iki centrinės Minesotos. Iškritusio sniego labiausiai paveiktose teritorijose Pietų Dakotos rytuose (sniego dangos) storis viršys pėdą (30,48 cm), o 50 mylių per val. (80,45 km per val.) vėjas sukurs baltosios tamsos sąlygas", - nurodė tarnyba.

Niujorko regiono oro uostai - La Gardijos, Johno F.Kennedy ir Niuarko - penktadienį per pūgos įkarštį buvo atšaukę visus skrydžius, bet darbą jau atnaujino, nors daug skrydžių vėluoja. Tačiau FlightAware.com skelbiama apie beveik 2 tūkst. regione atšauktų skrydžių - neskaitant tų 3 tūkst., kurie buvo atšaukti penktadienį.

Pūga Bostono Logano oro uoste buvo tokia stipri, kad naktį kelias valandas nebuvo valomas sniegas.

Tuo tarpu "Amtrak" paskelbė, kad traukiniai tarp Niujorko ir Bostono nevažinės iki pat sekmadienio, bet į normalias vėžes grįžta traukinių eismas į Vašingtoną.

Draudimas vairuoti Masačusetse, kur iškrito 0,6 m sniego, palaidojusio ir Bostono gatves, šeštadienį po pietų buvo atšauktas.

"Turime išvežti daugybę sniego ir tam prireiks kažkiek laiko. Tai būtina sąlyga tam, kad prieitume prie elektros perdavimo linijų ir atkurtume elektros tiekimą", - sakė Masačusetso gubernatorius Devalas Patrickas.

Konektikuto gubernatorius Dannelas Malloy taip pat panaikino panašų draudimą, bet paragino žmones vis tiek verčiau likti namuose.

"Šiuo metu labai svarbu, kad gyventojai nesinaudotų keliais, kad mūsų buldozeriai galėtų tęsti darbą ir valyti mūsų gatves bei greitkelius", - sakė jis.

"Tai - rekordinė audra. Prireiks kažkiek laiko sniegui išvežti. Įstrigę ar palikti automobiliai tik lėtins tą procesą. Jeigu nėra kritinio atvejo, prašom likti ten, kur esate", - pridūrė gubernatorius.

81 cm sniego, iškritusio Portlande Meino valstijoje, čia yra pavienės pūgos rekordas, pranešė pareigūnai.

Federalinė nepaprastųjų situacijų valdymo agentūra (FEMA) paskelbė, kad jos koordinatoriai dirba valstijų nepaprastųjų situacijų centruose Konektikute, Masačusetse, Naujajame Hampšyre, Naujajame Džersyje, Niujorke (Olbanyje ir Niujorke), Rod Ailande ir Vermonte.

Tačiau Niujorko mieste, kur, pavyzdžiui, Centriniame parke, susikaupė apie 30 cm sniego, iki ryto dauguma gatvių buvo nuvalytos.

"Atrodo, tarsi būtume išvengę kulkos", - sakė meras Michaelas Bloombergas.

Vėjui ir gausiam sniegui nutraukus elektros perdavimo linijas, be elektros liko daugiau kaip 650 tūkst. vartotojų, tarp jų - 400 tūkst. vartotojų Masačusetse, 187 tūkst. Rod Ailande ir 35 tūkst. Konektikute.

Pilgrimo atominė elektrinė Plimute Masačusetse vėlai penktadienį per pūgą liko be elektros ir automatiškai buvo sustabdyta, pranešė Branduolinės energetikos reguliavimo komisija (NRC) - nepriklausoma vyriausybės agentūra. Tai buvo pavadinta "neįprastu įvykiu" - taip apibūdinama švelniausia nepaprastosios situacijos kategorija.