Vietos žmonių darytuose vaizdo įrašuose ir nuotraukose matoma stichijos padaryta žala. Informacijos apie nukentėjusius žmones dar negauta, teigia pareigūnai.

Tatlo mieste, atslinkus tornadui, trumpai iš „Tiger Safari“ zoologijos sodo buvo į laisvę ištrūkę keli tigrai ir kiti gyvūnai. Laimei, juos pavyko sugauti.

Dėl stichijos trumpam buvo evakuoti Willo Rogerso oro uosto Okhahomoje keleiviai, lankytojai ir darbuotojai, tokią informaciją oro uosto atstovai paskelbė socialiniame tinkle „Twitter“.

Tornadai vartė automobilius, elektros stulpus, rovė medžius. Dėl nuolaužų teko laikinai uždaryti kelis kelius, teigia Oklahomos nepaprastųjų situacijų valdymo departamento atstovai. Dėl sudėtingų oro sąlygų specialistai vis dar negali tiksliai įvardyti padarytos žalos.

Oklahomos centre dėl audros prasidėjo potvynis. Vietos žiniasklaida skelbia, kad vienas žmogus galėjo paskęsti.

Nacionalinė meteorologijos tarnyba skelbia, kad tornadai ir toliau gresia teritorijoms, besidriekiančiomis nuo Teksaso iki pat Nebraskos, kur gyvena milijonai žmonių.

Tornadai sužeidė bent 13 žmonių

Jungtinių Valstijų centriniame regione trečiadienį buvo užfiksuota daug tornadų, per kuriuos buvo sužeisti bent 13 žmonių, o smarkios audros griovė namus, vartė medžius ir sukėlė potvynių, pranešė JAV žiniasklaida.

Bent 13 žmonių buvo sužeisti, kai vienas tornadas nusiaubė mobiliųjų namų miestelį Oklahoma Sityje, pranešė televizija CNN, cituodama tos miesto greitosios pagalbos tarnybos atstovę Susie Patterson.

Televizija „Weather Channel“ nurodė, kad bent 29 tornadai buvo pastebėti Kanzase, Nebraskoje, Teksase ir Oklahomoje, kur buvo sugriauta daug namų.

CNN parodė vienos vietos televizijos reportažą, kuriame matomos smarkiai nuniokotos vietovės Oklahomoje, tarp jų vienas sugriautas namas, aplink kurį ant vejos gulėjo vėjo išblaškyti daiktai.

Vienoje automagistralėje tornadas pakėlė į orą automobilių, nurodė dienraštis „The Oklahoman Newspaper“.