Sinoptikai prognozuoja, jog audros metu gali prisnigti iki 35 cm. Taip pat perspėjama, jog vėjo gūsiai gali siekti iki 72 km/h. Planuojama, kad galinga pūga palies trečdalį Jungtinių Valstijų gyventojų - apie 100 mln. žmonių 22 valstijose.

Sutrikdytas eismas

Šiuo metu jau yra atšaukta daugiau nei 2000 skrydžių, praneša BBC.

Niujorko gubernatorius Andrew Cuomo pranešė, kad ketvirtadienio vakarą trys didžiausios Niujorko autostrados bus uždarytos nuo vidurnakčio iki penktadienio 5 val. ryto vietos laiku.

Didžiausia sumaištis užfiksuota Čikagos O'Haros, Niujorko La Gardijos, Niuarko „Liberty“ ir Klivlendo Hopkinso tarptautiniuose oro uostuose, informuoja televizijos kanalas CNN. Dauguma oro linijų leidžia keleiviams nemokamai pasikeisti lėktuvo bilietą vėlesnei datai.

Snygis ir smarkus vėjas sutrikdė ne tik susisiekimą oro transportu. JAV šiaurės rytuose uždaryta keletas automobilių magistralių. Kai kuriuose regionuose valdžia nusprendė pristabdyti viešojo transporto, mokyklų, kultūros įstaigų ir vietos savivaldų darbą. 

Didžiuliai šalčiai

Kanados meteorologų teigimu, ketvirtadienį centriniame Kvebeke (Kanada) užfiksuotas 46 laipsnių šaltis.

Manoma, kad snygis ir žvarbus vėjas aprims penktadienio vakare, tačiau smarkiai atšals. Prognozuojama, kad Bostone naktį į šeštadienį oro temperatūra nukris iki 13 laipsnių šalčio. Čikagoje - iki 17 laipsnių, Niujorke - iki 8 laipsnių šalčio. Tuo tarpu kai kuriuose Naujosios Anglijos regionuose oro temperatūra gali nukristi iki 23 laipsnių žemiau nulio.

Pranešama apie pirmąsias aukas

Itin prastos oro sąlygos didina avaringumą šalies keliuose. Indianos valstijoje per eismo nelaimę žuvo žmogus, keliolika buvo sužeista. Į avariją pateko ir autobusas, vežęs 50 keleivių.

Masačusetse iškrito 53 cm sniego

Nacionalinė JAV meteorologijos tarnyba praneša, jog viename iš miestų Masačusetso valstijoje jau iškrito 53 cm sniego. Prognozuojama, jog panašus kritulių kiekis iškris ir kituose šiaurės rytų regionuose.

Orai smarkiai pabjuro jau ketvirtadienį – kitą dieną po to, kai buvo prisaikdintas Niujorko meras Billas de Blasio, taip pat likus kelioms dienoms iki Bostono mero Thomaso Menino pasitraukimo iš posto, kuriame jis dirbo du dešimtmečius.

Th.Menino paskelbė draudimą statyti gatvėse automobilius ir nurodė, kad penktadienį mokyklos liks uždarytos jo mieste, kuriame, kaip rodė preliminarios prognozės, gali prisnigti iki 36 centimetrų. Bostono oro uostas pranešė nebegalėsiantis aptarnauti jokių skrydžių nuo ketvirtadienio 20 val. 30 min. vietos (penktadienio 3 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

„Tai bent naujametinė dovanėlė – gauti paskutinę pūgą mero poste“, – juokavo Th.Menino, kurio įpėdinis darbą pradės pirmadienį.

Ketvirtadienio vakarą Nacionalinė orų tarnyba pranešė, kad į šiaurę nuo Bostono esančiame Bokfordo mieste prisnigo beveik 60 cm, o dalyje Niujorko valstijos sniego danga pastorėjo iki 46 centimetrų.

B.de Blasio, kuris 2010 metais smarkiai kritikavo tuometį Niujorko merą Michaelą Bloombergą dėl vangios reakcijos į smarkią pūgą po Kalėdų, nurodė, kad šimtai sniego valytuvų ir druskos barstytuvų bus pasiųsti į gatves, kai tik sniegas pradės kristi ketvirtadienio vakarą.

Meteorologai paskelbė pavojų dėl smarkios pūgos ir lijundros Menkių kyšulyje bei pajūrio regionuose į pietus nuo Bostono bei dalyje Meino, taip pat Long Ailende, kur gali prisnigti iki 25 cm, o vėjo greitis gali siekti 72 kilometrus per valandą.

Niujorke laukiama iki 20 cm sniego, o Filadelfijoje gali prisnigti iki 18 centimetrų.

Artėjant audrai ketvirtadienio popietę vienas darbininkas žuvo Filadelfijos priemiestyje, kai jį užgriuvo nuslinkusi dalis 30 metrų aukščio druskos, skirtos keliams barstyti, kalno. Policija nurodė, kad vyras žuvo valdydamas ekskavatorių.