„FTB privalo mums apie tai pranešti. Jei jie mano, kad tai galbūt buvo rusų dezinformacija, jie turi informuoti“, – televizijai „Fox News“ sakė R. Johnsonas.

Laiške FTB direktoriui R. Johnsonas rašė, kad rugsėjo 24 dieną su jo komitetu susisiekė informatorius, tvirtinęs, kad turi nešiojamąjį kompiuterį, kurį esą paliko H. Bidenas.

R. Johnsonas pažymėjo, kad darbuotojai nedelsdami paprašė FTB patvirtinti kai kurias detales, bet FTB atsisakė tai padaryti.

„Jeigu, pavyzdžiui, jie taip pat galvoja, kad informatoriaus žinios yra melagingos, tai būtų nusikaltimas, ir FTB turi mums apie tai pranešti, – pažymėjo jis. – Aš esu atsakingas už bet kokios mano komitetui pateikiamos informacijos patikrinimą. Komitetas turi žinoti, ar gauna duomenų, kurie gali būti melagingi arba netikslūs.“

Pasak R. Johnsono, komitetas taip pat turi žinoti, ar FTB įvertino medžiagos apie galimą Rusijos dalyvavimą perduodant minėto nešiojamojo kompiuterio kietąjį diską patikimumą.

Remdamasis šio kietojo disko duomenimis laikraštis „New York Post“ anksčiau pranešė, kad J. Bidenas 2015 metais sūnaus Hunterio rūpesčiu susitiko su Ukrainos energijos kompanijos „Burisma“ aukšto rango darbuotoju Vadymu Požarskiu, nors vėliau tvirtino, kad tokių kontaktų niekada neturėjo.

Laikraščio paskelbti laiškai buvo paimti iš minimo nešiojamojo kompiuterio, kurį vienose remonto dirbtuvėse Delavere esą paliko H. Bidenas.

Vėliau buvo pranešta, kad FTB tiria galimą užsienio žvalgybos dalyvavimą paskelbiant šį susirašinėjimą elektroniniu paštu.