Už uždarų durų vykusiame posėdyje senatoriai 12 balsų prieš tris išreiškė palaikymą J.Brennanui, o jeigu jo kandidatūrai pritars visas Senatas, J.Brennanas taps trečiu svarbiu nauju prezidento Baracko Obamos administracijos saugumo pareigūnu po valstybės sekretoriaus Johno Kerry bei Pentagono vadovo Chucko Hagelio.

"Niekas nėra geriau pasiruošęs tapti CŽV direktoriumi negu ponas Brennanas", - Žvalgybos komiteto pirmininkė senatorė Dianne Feinstein sakė prieš balsavimą.

"CŽV reikalingas patvirtintas direktorius, o (Senato) daugumos lyderis (Harry) Reidas pasiruošęs greitai paskirti balsavimą" visame Senate, pridūrė ji.

J.Brennano tvirtinimo procesas vyksta jau du mėnesius, o kai kurie JAV įstatymo leidėjai tvirtino, jog dėl šio kandidato dar lieka neatsakytų klausimų.

Respublikonai pripažino tikėjęsi ištraukti daugiau informacijos iš Baltųjų rūmų apie slaptą bepiločių lėktuvų programą ir pernai rugsėjo 11 dieną įvykdytus išpuolius prieš JAV diplomatus Libijos mieste Bengazyje.

Antradienį D.Feinstein paskelbė, kad Baltieji rūmai, spaudžiami atskleisti daugiau informacijos apie bepiločių lėktuvų operacijas, nusileido ir perdavė papildomos medžiagos senatoriams, įskaitant dokumentus, kurie gali būti naudojami pateisinant prieštaringai vertinamą JAV bepiločių orlaivių smūgių politiką.

57 metų J.Brennanas Centrinėje žvalgybos valdyboje dirbo 25 metus.

Pastaruosius ketverius metus jis dirbo Baltuosiuose rūmuose kaip B.Obamos vyriausiasis ekspertas kovos su terorizmu reikalams, taip pat padėjo organizuoti slaptą JAV priešų žudymą, naudojant bepiločius lėktuvus.

Bepiločių lėktuvų programa ir ypač JAV piliečių, įtariamų ryšiais su terorizmu, žudymas buvo pagrindiniai klausimai, nagrinėti svarstant J.Brennano kandidatūrą praeitą mėnesį.