Senatoriaus Lindsay Grahamo paruoštame dokumente sakoma, kad Senatas griežtai smerkia „smurtą, karo nusikaltimus, nusikaltimus žmoniškumui“, kuriuos V. Putino nurodymu vykdo Rusijos karinės pajėgos.

Rezoliucija ragina tarptautinius teismus pradėti tyrimą dėl galimų V. Putino, jo saugumo tarybos ir karinių lyderių karo nusikaltimų.

„Šie žiaurumai nusipelno būti ištirti kaip karo nusikaltimai“, – sakė Senato daugumos lyderis Chuckas Schumeras.

Dokumentas buvo patvirtintas greitai ir be ginčų, Kongreso abiejų partijų įstatymų leidėjams toliau bendrai vieningai pasisakant prieš Rusijos karą Ukrainoje.

Pirmą kartą beveik prieš dvi savaites pristatyta Senato rezoliucija teisinės galios neturės, bet ji yra dar vienas įrodymas, kad Kongresas palaiko J. Bideno administracijos sprendimą užimti griežtą poziciją prieš V. Putino agresiją.

Praėjusią savaitę JAV viceprezidentė Kamala Harris pritarė raginimams pradėti tarptautinį tyrimą dėl Rusijos karo nusikaltimų ir jos invazijos į Ukrainą, atkreipdama dėmesį į civilių objektų, įskaitant gimdymo namus, bombardavimo „žiaurumus“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją