Praėjusiomis dienomis perspėjimas dėl karščio paskelbtas 100 000 žmonių. Ekspertai pažymi, kad karščiai yra tiesioginis klimato kaitos padarinys.
Didelėje dalyje pietvakarinių šalies regionų pasiekta simbolinė 38 laipsnių riba – tai atitinka 100 laipsnių pagal Farenheito skalę.

Priešingai nei Europoje, daug būstų JAV turi kondicionierius. Tačiau dėl to dar labiau didėja elektros suvartojimas.

Niujorkas paragino savo gyventojus vėsinti patalpas ne daugiau kaip iki 25,5 laipsnio ir atjungti nenaudojamus elektros prietaisus. Teksase gyventojai prašomi didesnių elektros prietaisų nenaudoti nuo 14.00 iki 20.00 valandos.

JAV prezidentas Joe Bidenas trečiadienį pristatė keletą dekretų, kuriuose kalbama apie priemones prieš klimato šilimą bei reakciją į klimato kaitą. Jis įspėjo, kad klimato kaita kelia „egzistencinę grėsmę mūsų šaliai ir pasauliui“. Bus skirta 2,3 mlrd. dolerių, kad bendruomenės galėtų pasiruošti ateities karščiams, sausroms ar potvyniams.

J. Bidenas kol kas oficialiai neskelbia klimato ekstremalios padėties – tai suteiktų jam didesnę sprendimų laisvę. Demokratas savo kadenciją 2021-aisiais pradėjo turėdamas ambicingą klimato apsaugos darbotvarkę, tačiau jis praktiškai neturi šansų įgyvendinti savo klimato tikslus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją