Balsavimas išbandys respublikonų favoritu laikomo Donaldo Trumpo pozicijos tvirtumą, o Hillary Clinton jame tikisi padidinti savo persvarą prieš pagrindinį savo varžovą Bernie Sandersą.

Respublikonai vėliau antradienį taip pat rengia sueigas Aidahe ir Havajuose.

Tačiau pergalės Mičigane ir Misisipėje, kuriuose balsavimas prasidėjo 12 val. Grinvičo laiku, būtų dideli dienos laimėjimai delegatų požiūriu.

Mičigane respublikonai renka 59 delegatus, o demokratai – 130. Misisipės valstijoje respublikonai nustatys, kam teks 40 atstovų, o demokratai – 36.

Iš viso antradienį bus nuspręsta dėl 150 respublikonų atstovų iš 1237, kurių reikia, siekiant laimėti partijos nominaciją. Demokratų stovykloje bus išrinkti 166 iš 4763.

Prieš balsavimą Monmuto universiteto atliktas tyrimas parodė, kad D.Trumpas pirmauja Mičigane, kur turėtų užsitikrinti 36 proc. paramą ir aplenkti savo varžovą Tedą Cruzą, kuris gali surinkti 23 proc. balsų. Kitas respublikonų varžovas Ohajo gubernatorius Johnas Kasichas taip pat tikisi sėkmės šiame balsavime.

Nors Misisipėje panašūs tyrimai prieš balsavimą nebuvo atlikti, tačiau praėjusį mėnesį D.Trumpas šioje valstijoje gerokai lenkė savo varžovus.

Tarp demokratų populiariausia abejose valstijose išlieka H. Clinton.

Ypač tai pastebima Misisipėje, kur svarbų rinkėjų bloką sudaro afroamerikiečiai balsuotojai. Kitose pietinėse valstijose balsus už H. Clinton atidavė daugiau nei 80 proc. afroamerikiečių.