60 puslapių dokumente, kurio paantraštė skelbia "Mes tikime Amerika", rašoma, kad Kongreso respublikonai "ėmėsi vadovavimo priimant Santuokos apsaugos įstatymą", kuriame pažymima, kad santuoka yra vyro ir moters sąjunga.

Respublikonų pareigūnai sakė, kad partijos principus apibrėžiančiame dokumente, kurį daugiau nei 100 delegatų komitetas atnaujina kas ketverius metus per partijos suvažiavimus, kuriuose iškeliamas respublikonų kandidatas į JAV prezidento postą, dėmesys sutelkiamas į tradicines vertybes - uolų darbą, tikėjimą, šeimą.

Platformoje rašoma, kad valstijos turi teisę "nepripažinti tos pačios lyties asmenų sąjungų, licencijuotų kitų jurisdikcijų".

Nagrinėjant prieštaringai vertinamą abortų temą, dėl kurios JAV visuomenėje jau dešimtmečius vyksta karšti debatai, pažymima, kad partija tvirtai įsipareigojusi gerbti žmogaus gyvybę - netgi embriono stadijoje.

Respublikonų partijai ruošiantis lapkritį vyksiantiems šalies vadovo rinkimams, jos principų deklaracijoje kritikuojamas prezidento Baracko Obamos "atviras nepaisymas" konstitucinio principo, jog valstijos turi jurisdikciją įvairiose federalinės vyriausybės reguliuojamose srityse, įskaitant neteisėtos imigracijos problemą.

Šiame dokumente taip pat reiškiamas respublikonų palaikymas konstitucijos pataisai, kuri apibrėžtų santuoką kaip "vieno vyro ir vienos moters sąjungą".

Respublikonai ragina nustatyti federalinių išlaidų "lubas" ir įvesti griežtesnius federalinės vyriausybės išlaidų apribojimus.

Partijos programoje taip pat reiškiamas pritarimas Dešimties Dievo įsakymų viešam demonstravimui ir pirmąkart įtrauktas skyrius, pripažįstantis Konstitucijos svarbą.

Joje taip pat patvirtinamas įsipareigojimas karų veteranams, stipriai nacionalinei gynybai ir pareiga ginti Amerikos artimiausią sąjungininką Artimuosiuose Rytuose - Izraelį.

Šiame dokumente taip pat smerkiamos naujos pastangas apriboti šaunamųjų ginklų dėtuvių talpą, reaguojant į pastaruoju metu stebimą ginkluotų išpuolių pagausėjimą Jungtinėse Valstijose.

Per respublikonų nacionalinį suvažiavimą Floridos mieste Tampoje buvęs Masačusetso gubernatorius Mittas Romney ketvirtadienį oficialiai priims jo paskyrimą kandidatu, kuris lapkritį susigrums rinkimuose su prezidentu B.Obama. apklausos rodo, jog abu kandidatai yra maždaug vienodai populiarūs, iki rinkimų likus dešimčiai savaičių.