Televizijos NBC ir ABC pranešė, kad ankstyvieji balsų skaičiavimo rezultatai rodo, kad ši partija išsaugos bent 218 mandatų 435 vietų JAV Kongreso žemuosiuose rūmuose.

Blėsta JAV demokratų viltys susigrąžinti daugumą Senate

JAV demokratų galimybės susigrąžinti daugumą Senate anksti trečiadienį sumažėjo, nes respublikonai išlaikė savo vietas Viskonsine, Šiaurės Karolinoje, Indianoje ir Floridoje, rodo preliminarūs rezultatai.

Demokratai savo ruožtu apgynė savo vietą Nevadoje, kur laimėjusi Catherine Cortez Masto taps pirmąja lotynų amerikiečių kilmės JAV senatore.

Demokratai taip pat perėmė iš respublikonų vieną vietą Ilinojuje, bet rinkimų baigtis Viskonsine tapo staigmena abiem partijoms, prognozavusioms, kad šios valstijos senatoriaus postas teks demokratams. Viskonsino respublikono senatoriaus Rono Johnsono pergalė prieš buvusį senatorių Russą Feingoldą pranašauja liūdną ateitį demokratams – jiems tikriausiai ne vienerius metus tenkintis mažumos statusu Kapitolijuje.

Rezultatai Pensilvanijoje, Naujajame Hampšyre ir Misūruje, kur savo vietas gina respublikonai senatoriai, dar pernelyg artimi, kad būtų galima skelbti laimėtojus. Vis dėlto demokratai turėtų laimėti visus tebeginčijamus mandatus, kad abiejų partijų senatorių būtų po 50. Daugumos statusą jie įgytų tik tuo atveju, jeigu prezidento rinkimus laimėtų demokratė Hillary Clinton. nes tuomet lemiamas balsas tenka viceprezidentui.