Šiame teisės akte apibrėžti pagrindiniai Amerikos politikos dėl Baltarusijos prioritetai, visų pirma kalbama apie elektroninių žiniasklaidos priemonių, dirbančių baltarusių kalba, rėmimą.

"JAV Kongreso nuomone, prezidentas turi toliau remti televizijos ir radijo transliacijas, interneto leidinius kalbomis, kuriomis kalbama Baltarusijoje, per radijo stotis "Laisvoji Europa","Amerikos balsas", Europos radijas Baltarusijai" ir televizijos kanalą "Belsat",- cituoja dokumento tekstą laikraštis "Gazeta Wyborcza".

Be to, dokumente pateiktas Baltarusijos oficialių asmenų, kuriems gali būti įvestas finansinių ir vizų sankcijų režimas, sąrašas. Tai daugiausia žmonės, dalyvavę slopinant opoziciją po 2010 metų gruodžio 19 dienos prezidento rinkimų.

Laikraštis taip pat pateikia tekstą iš Christopherio Smitho, vieno įstatymo projekto autorių, puslapio internete.

Ten sakoma, jog "įstatymo tikslas - remti žmones, kovojančius dėl savo pagrindinių teisių su Aleksandru Lukašenka, kuris dažnai vadinamas paskutiniu Europos diktatoriumi".

Taip pat Ch.Smithas rašo, kad JAV ragina Tarptautinę ledo ritulio federaciją atšaukti sprendimą surengti 2014 metų pasaulio ledo ritulio čempionatą Baltarusijoje, nes "šį sporto įvykį Baltarusijos valdžia tikisi panaudoti savo neteisėtam valdymui legitimizuoti".