G. Raimondo vizitas – naujausias iš JAV pareigūnų pastarųjų mėnesių aukšto lygio kelionių į Kiniją serijos – truks iki trečiadienio. Vizitai gali baigtis šalių lyderių susitikimu, neseniai JAV prezidentas Joe Bidenas pareiškė, kad šiemet tikisi susitikti su Kinijos vadovu Xi Jinpingu.

Pirmadienio rytą G. Raimondo susitiko su Kinijos prekybos ministru Wang Wentao, sakiusiu, kad buvo „didelis malonumas palaikyti su jumis dialogą ir derinti veiksmus ekonomikos ir prekybos srityje“.

JAV prekybos sekretorė atvyko į Pekiną sekmadienį, ją pasitiko Prekybos ministerijos Amerikos ir Okeanijos departamento direktorius Lin Fengas ir JAV ambasadorius Kinijoje Nicholasas Burnsas.

Socialinės žiniasklaidos platformoje „X“ G. Raimondo sakė, kad „tikisi produktyvių kelių dienų“ per susitikimus su aukštais Kinijos pareigūnais ir JAV verslo lyderiais. Prekybos departamento teigimu, G. Raimondo tikisi „konstruktyvių diskusijų klausimais, susijusiais su JAV ir Kinijos komerciniais santykiais, iššūkiais, su kuriais susiduria JAV įmonės, ir galimo bendradarbiavimo sritimis“. Ji taip pat keliaus į Kinijos ekonomikos galiūną Šanchajų, pranešė Vašingtonas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją