Abi pagrindinės partijos būgštauja, kad jų kandidato pergalė skaudžiai atsirūgs: galbūt triuškinančiu pralaimėjimu po dvejų metų per Kongreso rinkimus ir pralaimėjimu 2004 metais per kitus prezidento rinkimus.

Daug politikos apžvalgininkų taip pat sutaria, jog po dabartinio porinkiminio chaoso paskelbtas nugalėtojas bus politiškai toks silpnas, kad pralaimėjusi partija ilgalaikėje perspektyvoje net turės daugiau naudos.

Demokratų senatorius Robertas Toričelis (Robert Torricelli) penktadienį laikraštyje "Washington Post" išspausdintame interviu pabrėžė, jog kito prezidento - nesvarbu, ar tai bus Džordžas V.Bušas (George W.Bush), ar Alas Goras (Al Gore) - laukia sunkūs metai. Jis niekada nesijaus tikras, jog tikrai gavo daugumos amerikiečių mandatą.

Įtakingo laikraščio teigimu, abiejose stovyklose pamažu daugėja žmonių, slapčia net norinčių, kad jų kandidatas galų gale pralaimėtų - tikintis saldaus keršto 2002-aisiais ir dar po dvejų metų. Kaina, kurią kiekvienas kandidatas ir jo partija turės sumokėti už pergalę, didėja kiekvieną grumtynių Floridoje dieną, laikraštis "New York Times" citavo respublikonų kandidatui Dž.V.Bušui (George W.Bush) artimą rinkimų kampanijos vadovą. Pasak savo pavardę nenorėjusio atskleisti asmens, jis asmeniškai nenorėtų tokios pergalės.

Dauguma politikos komentatorių labai abejoja, ar naujasis prezidentas, nesvarbu, kas juo būtų išrinktas, bus perrinktas po ketverių metų.

Respublikonai susirūpinę žvelgia pirmiausia į Senatą, kuriame po lapkričio 7 dienos rinkimų geriausiu atveju turės tik minimalią persvarą. 2002 metais rinkėjai turės išrinkti 34 senatorius, iš kurių 20 dabar priklauso respublikonų, o likę 14 - demokratų partijoms.

Partijas galbūt gali paguosti tai, jog amerikiečiams dar per daug neįsipyko dabartiniai politiniai žaidimai Floridoje. Apklausos rodo, jog dauguma mieliau dar kiek palauktų, užuot sutikę su abejotinu rezultatu. Atsakydami į klausimą, kas geriau pasirodė porinkiminėje kovoje, respondentai kaip ir per balsavimą vėl pasidalino į dvi lygias stovyklas.