Kelionių į šalį draudimas, kurį 2020 metų pradžioje įvedė tuometis prezidentas Donaldas Trumpas, buvo plačiai kritikuojamas ir tapo pandemijos sukelto chaoso simboliu.

Priemonės atšaukimas paveiks daugiau kaip 30 valstybių, tačiau įvažiavimas į JAV nebus visiškai nereguliuojamas. Šalies valdžios institucijos ketina atidžiai tikrinti keliautojų vakcinacijos statusus ir toliau prašys jų pateikti neigiamus COVID-19 testus.

Sienų atidarymas, kaip pranešama, vyks dviem etapais. Pirmadienį prasidedančio pirmojo etapo metu įrodymą apie skiepus turės pateikti visi į šalį dėl nebūtinųjų priežasčių atvykstantys žmonės. Tačiau toliau bus leidžiamos būtinosios nepasiskiepijusių žmonių kelionės.

Tuo metu antrojo, sausio pradžioje prasidėsiančio etapo metu visi keliautojai turės įrodyti, kad yra pasiskiepiję, nepaisant jų kelionės pobūdžio.

JAV sveikatos tarnybos anksčiau nurodė, kad keliautojai galės būti pasiskiepiję bet kuria JAV Maisto ir vaistų administracijos (FDA) ar Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) patvirtinta vakcina.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją