Dėl periodiško tokių JAV povandeninių laivų dislokavimo Pietų Korėjoje balandį susitarė abiejų šalių prezidentai, reaguodami į didėjančią Šiaurės Korėjos keliamą branduolinę grėsmę. Seulas ir Vašingtonas taip pat sutarė įsteigti dvišalę Branduolinę konsultacinę grupę (NCG) ir išplėsti karines pratybas.

Pasak Gynybos ministerijos Seule, povandeninis laivas „USS Kentucky“ į Pietų Korėjos Busano uostą atvyko antradienio popietę. Gynybos ministras Lee Jong-Supas pareiškė, kad šio laivo dislokavimas demonstruoja JAV ryžtą įvykdyti savo atgrasymo įsipareigojimus ir parodo „didžiulius sąjungininkų pajėgumus bei laikyseną prieš Šiaurės Korėją“.

Pchenjanas yra pagrasinęs konfliktuose su savo varžovais panaudoti branduolinius ginklus, o nuo praėjusių metų pradžios Šiaurės Korėja jau atliko apie 100 raketų bandymų. Praėjusią šalis išbandė galingą tarpžemyninę balistinę raketą. Bandomąjį šio sviedinio paleidimą asmeniškai stebėjęs Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Unas pažadėjo dar labiau sustiprinti savo šalies branduolinius pajėgumus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją