Nacionalinės meteorologijos tarnybos (NWS) duomenimis, virš pietvakarinių valstijų susiformavo vadinamasis karščio kupolas. Dėl to dalyje Kalifornijos, Arizonos, Nevados ir Naujosios Meksikos termometrų stulpeliai kops iki 37 laipsnių padalos.

Kalifornijos pietuose ir centrinėje dalyje meteorologai įspėja dėl ypač didelio karščio. Šią savaitę dalyje Los Andželo apygardos gali kaisti net iki 44 laipsnių.

„Atsisakykite veiklos lauke nuo 10.00 iki 16.00 val.“, – ragino gyventojus meteorologai Las Vegase ir priminė, kad karštis yra daugiausiai mirčių pareikalaujantis orų reiškinys Jungtinėse Valstijose.

Ekspertams nerimą kelia ne tik aukštos temperatūros, bet pirmiausiai karščio bangos trukmė: Fenikse, Arizonos valstijos sostinėje, jau 10 dienų kaista iki 43 laipsnių.

Ir Teksasas jau kurį laiką jaučia karščio kupolo poveikį. Esant šiam reiškiniui, karštis yra tarsi įkalintas milžiniškame kupole ir negali išsisklaidyti. Teksaso valstijos El Paso mieste pasienyje su Meksika 24 dienas iš eilės temperatūra viršijo 37,7 laipsnio – tai naujas rekordas, sekmadienį pranešė vietos meteorologijos tarnyba.

Perspėjimas dėl karščio trečiadienį paskelbtas ir Majamyje Floridos pietuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją