Šalyje aštuntą dieną iš eilės fiksuojama mažiau kaip tūkstantis letalinių atvejų.

Didžiausia pasaulio ekonomika yra labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusi šalis tiek pagal patvirtintų koronavirusinės infekcijos atvejų, tiek pagal mirčių skaičių.

Baltimorėje įsikūrusio universiteto duomenimis, paskelbtais ketvirtadienį 20 val. 30 min. Rytų pakrantės (pirmadienį 3 val. 30 min. Lietuvos) laiku, Jungtinėse Valstijose užregistruota iš viso 2 187 876 užsikrėtimo atvejai ir 118 381 letalinis atvejis.

Buvę ligos židiniai Niujorkas ir Naujasis Džersis suvaldė savo protrūkius, bet dabar virusas plinta 20-yje valstijų, tad šalies mastu užregistruojamų naujų atvejų skaičius nemažėja.

Visgi Baltųjų rūmų kovos su koronavirusu darbo grupės pagrindinis ekspertas dr. Anthony Fauci (Entonis Faučis) ketvirtadienį sakė manantis, kad šaliai nebereikia karantino su nurodymais žmonėms likti namie, kad suvaldytų savo COVID-19 protrūkį.

„Nemanau, kad kalbėsime apie grįžimą prie karantino“, – sakė jis, paklaustas, ar tokios vietos kaip Kalifornija ir Teksasas, kur daugėja užsikrėtimo atvejų, turėtų nurodyti žmonėms neiti iš namų.

„Manau, kad kalbėsime apie bandymą geriau kontroliuoti tuos šalies rajonus, kur atvejų [skaičius] atrodo didėjantis“, – pridūrė A. Fauci.