H. Clinton kritikai siekia sužinoti daugiau apie buvusios valstybės sekretorės atsaką į prieš trejus metus įvykusį incidentą, skelbia „euronews“.

Ši ataka sukėlė politines diskusijas JAV. Dėl Libijoje įvykdyto incidento buvo sudaryta nepriklausoma ekspertų grupė, turėjusi ištirti nelaimę. 2013 m. H. Klinton dėl išpuolio davė parodymus Kongrese. Tačiau keli atlikti tyrimai nerado jokių įrodymų, liudijančių apie galimą H. Klinton saugumo klaidą.

Šiais metais paaiškėjo, kad, eidama valstybės sekretorės pareigas, užuot naudojusi Valstybės departamento elektroninio pašto dėžutę, H. Klinton susirašinėjimams naudojo privatų serverį.

Po šio skandalo diplomatė ragino Valstybės departamentą paviešinti jos privačius laiškus. Savo ruožtu kritikai spėliojo, kodėl moteris nusprendė naudotis asmenine paskyra, o ne vyriausybine. Buvusios valstybės sekretorės teigimu, naudotis asmenine elektroninio pašo dėžute jai buvo kur kas patogiau. Be to, moteris tvirtina nepažeidusi jokių taisyklių.

Penktadienį paviešinti laiškai yra menka dalis iš 55 tūkst. laiškų, kuriuos peržiūri Valstybės departamentas. Per artimiausias savaites bus paviešinti kiti H. Klinton susirašinėjimai.

H. Klinton yra Demokratų partijos kandidatė 2016 m. JAV prezidento rinkimuose.