Reaguodami į daug metų trunkantį atakų aukų šeimų spaudimą, FTB ir Teisingumo departamentas nusprendė išslaptinti šio Saudo Arabijos pareigūno pavardę, „atsižvelgiant į ypatingas šios konkrečios bylos aplinkybes“.

Dėl šios bylos jau seniai grėsė keblumai Saudo Arabijos vyriausybei, kuri ne kartą neigė sąsajas su „al Qaeda“, o dabar gali būti sudarytos sąlygos reikalauti iš jos kompensacijų, kurios gali siekti milijardus dolerių.

Minimas asmuo yra trečias iš trijų pagrindinių Saudo Arabijos pareigūnų, minimų FTB ataskaitoje apie rugsėjo 11-osios atakas. Įtariama, kad jie padėjo kai kuriems iš atakų vykdytojų, kai šie atvyko į Jungtines Valstijas.

Iš viso 19 vyrų, kurių 15 buvo Saudo Arabijos piliečiai, dalyvavo sąmoksle užgrobti keturis keleivinius lėktuvus ir nukreipti juos į Pasaulio prekybos centrą Niujorke, Pentagoną ir, galbūt, Baltuosius rūmus arba Kongresą.

Niujorke, Vašingtone ir Pensilvanijoje žuvo beveik 3 tūkst. žmonių, kurių šeimos iškėlė bylų dėl kompensacijų iš Saudo Arabijos vyriausybės.